Post

Share this post

Μπόρατ 2: Μπορεί ο Σάσα Μπάρον Κοέν να… επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές;

Η νέα ταινία του Σάσα Μπάρον Κοέν, το σίκουελ του αμφιλεγόμενου Μπόρατ, βάζει στο στόχαστρο τον Τραμπ και κυκλοφορεί στις ΗΠΑ λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Αν το 2006, κάποιος μας έλεγε ότι ο Μπόρατ θα έφερνε τα πάνω κάτω σε εκλογική καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ, σίγουρα δεν θα τον πιστεύαμε. Έχουν αλλάξει όμως πάρα πολλά, από την πρώτη φορά που είδαμε για πρώτη φορά στην οθόνη μας τον φανταστικό χαρακτήρα του Σάσα Μπάρον Κοέν.

Από την έλευση των σόσιαλ μίντια και την διασπορά των fake news μέχρι και την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, όλα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Μπόρατ όμως κατάφερε να εξελιχθεί, παραμένοντας φυσικά πιστός στον άκρως προσβλητικό χαρακτήρα του.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, ο ρατσιστής, μισογύνης, αντισημιτιστής Μπόρατ ταιριάζει «τέλεια» στην Αμερική του Τραμπ και ο Σάσα Μπάρον Κοέν φυσικά το εκμεταλλεύεται.

Η ταινία έχει τίτλο «Μπόρατ: Δώρο Πορνογραφικής Μαϊμούς στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πένς για το όφελος του Έθνους του Καζακστάν», έτσι φαίνεται τουλάχιστον από ένα διαγραμμένο έγγραφο των Writers Guild of America.

Σύμφωνα με το Deadline, γυρίστηκε γρήγορα και με σχετικά μικρό budget στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Γιατί λοιπόν μία κωμική ταινία, με πρωταγωνιστή τον Μποράτ, έχει προκαλέσει τόσο άγχος στους υπεύθυνους της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ; Δύο από τα highlights της ταινίας μας δίνουν σίγουρα μία ιδέα..

Ο Μπόρατ εισβάλλει σε ομιλία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ ως… Τραμπ!

Μπόρατ 2: Ο Κοέν ως Τραμπ εισβάλλει στην εκδήλωση του Πενς

Μπόρατ 2: Ο Κοέν ως Τραμπ εισβάλλει στην εκδήλωση του Πενς

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες στιγμές του «Μποράτ 2» είναι η σκηνή που ο Σάσα Μπάρον Κοέν μεταμφιέζεται σε Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να εισχωρήσει σε μία ομιλία του Μάικ Πενς στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας των Ρεπουμπλικανών.

Σύμφωνα με τον Κοέν, για την μεταμόρφωσή του χρειάστηκαν πέντε ώρες μακιγιάζ, αλλά και ένα ειδικό κουστούμι του Τραμπ φυσικά. Συγκεκριμένα, για το πώς κατάφερε να εισβάλλει στην εκδήλωση, ο Κοέν είπε στους New York Times: «Κρυβόμουν επί πέντε ώρες στην τουαλέτα, ενώ οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών και της ασφάλειας με έψαχναν».

Τελικά, ο Κοέν κατάφερε να μπει στην εκδήλωση κρατώντας μία ημίγυμνη γυναίκα και οι φωτογραφικές αποδείξεις είναι απολαυστικές! Μένει να δούμε στην ταινία τι ακολούθησε.

Το σκάνδαλο με τον Ρούντι Τζιουλιάνι

Ακόμα πιο σοβαρό είναι το σκάνδαλο με τον Ρούντι Τζιουλιάνι, «πρόσωπο-κλειδί» στην καμπάνια του Τραμπ, εφόσον είναι ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Guardian, πρόκειται για μία «ακατάλληλη σκηνή» που περιλαμβάνει τον Τζιουλιάνι και την Μαρία Μπακάλοβα, που παίζει την κόρη του Μπόρατ, Τούταρ. Στην ταινία, η Τούταρ αποτελεί το «δώρο» του Μπόρατ στις ΗΠΑ, ώστε να κερδίσει και πάλι την εύνοια των δυνατών συμμάχων της.

Όσον αφορά τη σκηνή με τον Τζιουλιάνι, όμως, η Μπακάλοβα υποδύεται μία δημοσιογράφο ενός συντηρητικού μέσου που απλά παίρνει συνέντευξη στον δικηγόρο του προέδρου Τραμπ.

Στο τέλος της συνέντευξης, η Μπακάλοβα, ζητάει από τον Τζιουλιάνι να πιουν ένα ποτό, και εκεί είναι που ο διάσημος δικηγόρος ξαπλώνει στο κρεβάτι και μάλιστα φαίνεται να ετοιμάζεται να κατεβάσει το παντελόνι του!

Εκείνη τη στιγμή, εισβάλλει ο Μπόρατ και σταματάει τον Τζιουλιάνι, φωνάζοντας του ότι η κοπέλα είναι ανήλικη.

Ο ίδιος ο Τζιουλιάνι αρνείται κάθε ανάμειξη και ισχυρίζεται ότι απλά έβγαζε τα καλώδια από το παντελόνι.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα όμως δεν λένε ψέματα, επομένως μένει να δούμε την ταινία για να δούμε τι ακριβώς έγινε, τόσο με τον Τζιουλιάνι, όσο και με την προεκλογική εκδήλωση του Μάικ Πένς.

Πηγή: monopoli.gr